Intro

De FotoBank is een uitbreiding van de webapplicatie FotoBase. Het stelt historische verenigingen in staat hun collectie aan het publiek ten toon te stellen

Op de FotoBank kunt u foto's van uw dorp en omgeving opzoeken en bekijken. Deze foto's zijn in het bezit van historische verenigingen en andere erfgoedorganisaties die hun collectie hier aanbieden. Op de FotoBank zijn ze in lage resolutie te bekijken. Voor meer informatie over een bepaalde foto, of bijvoorbeeld het bestellen van een afdruk kunt u zich wenden tot de betreffende erfgoedorganisatie. De adresgegevens zijn te vinden in de deelnemerslijst.

Zoeken op de FotoBank

Onder het kopje ‘deelnemers’ kunt u de lijst met deelnemende instellingen vinden, die hun beeldmateriaal via de Beeldbank ter beschikking stellen. U kunt de collectie op drie manieren doorzoeken.

  • Onder ‘vrij zoeken’ kunt u één of meerdere woorden invoeren, waarna de gehele beschrijving van de beelden doorzocht wordt op de opgegeven zoekterm(en).
  • Als u juist in een bepaald veld wilt zoeken, bijvoorbeeld op locatie of op afkomst, dan kunt u beter de ‘uitgebreid zoeken’ functie gebruiken.
  • U kunt ook zoeken op collectie

Uw zoekresultaat kunt u bekijken in twee verschillende presentaties: gallerij (alleen plaatjes) en beeldlijst (plaatjes met beschrijving). Door op het plaatje te klikken, kunt u de afbeelding in een wat groter formaat bekijken. In de beschrijving van het plaatje vindt u indien aanwezig ook een link naar de eigen website van de vereniging. Voor meer informatie over een bepaald beeld, of bijvoorbeeld het bestellen van een afdruk kunt u zich wenden tot de beheerders van de beeldverzameling, de deelnemers, waarvan de gekozen afbeelding deel uitmaakt. Over het algemeen kunt u op de website van de instelling ook inzoomen op het plaatje, maar dit is uiteraard geheel afhankelijk van de instelling die toestemming moet geven om de afbeelding ook in meer detail beschikbaar te stellen.